Svenskerne polariseret op til EU parlamentsvalget

sverigedemokratarne

I Sverige er det typiske Moderaterne og Socialdemokraterne der kæmper om regeringsmagten. Men op til EU parlamentsvalget ser det ud til at de yderliggående partier Sverigedemokraterna (der svarer til Dansk Folkeparti i Danmark) og Vänsterpartiet (der svarer til Enhedslisten i Danmark) hver vil få op til 10% af stemmerne. Svenskerne skal stemme om 20 pladser til det 751 mand/kvinde store EU parlament. Til sidste EU valg lå valgdeltagelsen på blot 45%. Det skyldes blandt andet den dårlige mediedækning af EU valget.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s