Alle EU lande har en børnecheck

borneu-web

Samtlige 27 EU-lande udbetaler børneydelser og flere lande matcher den danske børnecheck. Forskere afviser, at børnechecken fungerer som “velfærdsmagnet”. Debatten om hvilke udlændinge der har ret til børnecheck i Danmark har i flere dage præget og revet i toppen af de politiske partier. Og den har ført til interne debatter i både Socialdemokraterne og hos Venstre, hvor formand Lars Løkke Rasmussen har omtalt udenlandske arbejdere som jordbærplukkere, der trækker penge ud af landet. Også Tyskland ligger i top med børneydelsen – og overhaler på visse punkter Danmark. Den tyske børnecheck til det første barn er på 1.372 kroner om måneden. Men den tyske check skrumper ikke med barnets alder og med det tredje og fjerde barn stiger ydelsen. Derudover kan den tyske børne- og ungdomsydelse kan forlænges indtil det 21. år – fx på grund af ledighed og i visse tilfælde, for eksempel i forbindelse med uddannelse eller frivilligt arbejde, kan ungdomsydelsen fortsætte indtil det 25. år.

[Kilde]

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s