Nordukraine og Sydukraine kan snart være to nye nationer

ukraine

Konflikten i Ukraine er kompleks. Dels er den et klassisk opgør mellem folket og korrupte politikere. Dels er den et opgør mellem tilhængere af et samarbejde med det vestlige Europa (EU) og tilhængere af det historiske samarbejde med Rusland. I den forbindelse fremkommer forskellige økonomiske scenarier i forhold til investeringer, støtteordninger, handelstal, m.v. Hertil kommer fordelingen af landets mange råstoffer, der er den typiske årsag til voldelige konflikter. Det nynazistiske parti Svoboda er med sine paramilitære enheder tillige med til at gøre konflikten helt uoverskuelig.

Den mest logiske løsningsmodel vil være en opdeling af landet som man kender det fra det tidligere Tjekkoslovakiet. Ukraine vil herefter bestå af et Nordukraine og et Sydukraine. Når man ser det geo-politiske kort tegner der sig et tydeligt mønster med en grænse i midten med Kiev som hovedstad i nord og Kharkov som hovedstad i syd. Der bor ca. 45 millioner mennesker i hele Ukraine.

I Nordukraine vil hovedsproget være ukrainsk. I Sydukraine kan hovedsproget være russisk, såfremt de ønsker det. Der tales 18 forskellige sprog i Ukraine.

Nordukraine kan blive medlem af EU. Sydukraine kan blive medlem EAU.

Det er ikke muligt for mig at tage parti i konflikten i Ukraine. Jeg kan ikke vælge mellem Janukovitj og Timosjenko, to kleptokrater, der har raget til sig med arme og ben og er blandt landets rigeste. Og i baggrunden på den ene side Putins Rusland, der forener det værste af det autoritære sovjetstyre og den rovgriske kapitalisme. På den anden side CIA med sine manøvrer. Metoderne er ikke så barbariske, som dengang USA bombede digerne i Vietnam, så bønderne skulle drukne i vandmasserne. Men målet er det samme – det økonomiske verdensherredømme. Jeg kan ikke vælge mellem de to tyvebander og deres kyniske bagmænd, De eneste, jeg kan holde med, er bandekrigens ofre, det altid vildførte og voldførte folk. – Arne Herløv Petersen

Den danske EU parlamentariker Morten Løkkegaard er fortaler for en opdeling som løsningsmodel.

De kontinentale forbund bør være platforme til løsning af regionale konflikter som man kender det fra Katalonien og Skotland. I fremtiden kan det være en win win situation hvor man bedre kan styre lokale regioner på den ene side og på den anden side samarbejde om kontinentale og globale udfordringer (energi, klima, m.v.) i internationale organisationer.

Berlin muren er ikke faldet helt endnu. Den er bare flyttet østpå. Til Kiev.

OPDATERING! The New York Times har udsendt nogle geografiske kort her.

OPDATERING 2:

[Kilde]

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s