Er 70% vedvarende energi muligt? Portugal har lige gjort det!

wavefarm

Portugals energiforsyning har meddelt at vedvarende energi leverede 70 procent af det samlede forbrug i første kvartal i år. Denne stigning skyldtes hovedsageligt gunstige vejrforhold, der resulterede i øget vind og vand flow samt lavere efterspørgsel blandt besparende forbrugere. Portugisiske borgere anvender mindre energi og anvender mere og mere kilder, der aldrig løber tør.

  • Vandkraft leverede mest: Vandkraft, herunder bølgenergi (se foto), leverede 37 procent af det samlede elforbrug – en 312 procent stigning i forhold til sidste år.
  • Vindmøller brød en rekord: Vindenergi udgjorde 27 procent af den samlede del, hvilket er 60 procent højere end sidste år. Det er 37 procent over gennemsnittet, og det højeste beløb genereret af vind i Portugal, nogensinde.
  • 2,3 procent mindre energi anvendes: Energiforbruget er faldet hvert år siden 2010 og er nu på 2006-niveauet. Nogle af årsagerne dette kvartal skyldes færre arbejdsdage og en varmere vinter, men selv justeret for disse faktorer, var der stadig et fald på 0,4 procent.
  • Ikke så meget sol: Solenergi leverer kun 0,7 procent af det samlede energibehov, ifølge 2012 tal (Q1 2013 var tallene ikke tilgængelige for solenergi). Dette udgør 225,5 MW i alt fotovoltaisk kapacitet.
  • Dropper fossile brændstof vaner: Portugals elektricitet havde 29 procent mindre kul og 44 procent mindre gas i den fra 2012 tal. Landet skal importere de fossile brændstoffer, der afbrændes.
  • Til salg: Portugal eksporterede hvad ville have været 6 procent af det samlede elforbrug til andre lande. Det vil også være i stand til at sælge en bid af sine tildelte klimakreditter, der tilbydes af EUs kulstofhandel system.

Kilde: Thinkprogress.org.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s