Grækenland overrasker positivt

greece000

De græske budgettal for første kvartal var bedre end forventet, oplyste en embedsmand fra finansministeriet onsdag. De statslige budgetter er bedre end de mål, som landets internationale kreditorer har sat, hovedsagelig som følge af regeringens massive nedskæringer. Grækenland opnåede et primært overskud af 508 millioner euro (663 millioner dollar) i de første tre måneder af året, hvilket skal sammenlignes med et mål for underskuddet 2,3 milliarder euro for kvartalet og et reelt underskud på 334 millioner euro i første kvartal af 2012, sagde embedsmanden. Landet skærer også sit budgetunderskud ned til 1,4 milliarder i de første tre måneder af 2013 fra 7,3 milliarder i første kvartal af 2012 og sammenlignet med et mål for underskuddet 4,2 milliarder euro til dette års første kvartal. “De foreløbige tal for gennemførelsen af ​​statens budget for de første tre måneder af 2013 viser, at Grækenland, med hårdt arbejde, men også ved store sociale omkostninger, fortsætter den utvivlsomme smertefulde, men nødvendige kurs mod finanspolitisk reform, tilpasning og disciplin,” sagde finansministeren Christos Staikouras. Han tilføjede, at omsætningen i første kvartal 2013 var lavere end i de sammenlignende periode i 2012, som var ventet, men stadig var “over målet.” Ministeren sagde, at der var mangler på tværs af de forskellige kategorier af moms, samt i visse direkte skatter, herunder på tobak og en særskat på energiprodukter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s