Belgien indfører besparelser, frasælger værdier og sætter afgifterne på tobak op

Belgium's PM Di Rupo addresses a news conference after a budgetary control meeting in Brussels

Den belgiske premierminister Elio Di Rupo fortsætter oprydningen i Belgien efter det politiske dødvande med et par år uden nogen regering. I et forsøg på at undgå at blive indlemmet i finanskrisen indføres der besparelser på ca. 1,5 milliarder euro, der bl.a. kommer til at gå ud over den offentlige trafik. Man bliver også nødt til at frasælge værdier ejet af staten. Det kan være de 10% i den franske bank BNP Paribas og de over 50% i det belgiske teleselskab Belgacom. Benelux landet lider stadig under redningen af det fransk-belgiske finanseventyr Dexia. Yderligere afgifter på tobak skal også være med til at fastholde Belgiens gode navn og omdømme blandt kreditvurderingsinstitutterne med henblik på at fastholde AA ratingen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s