Hvad er det egentlig der foregår på Cypern?

cypern1

cypern2

cypern3

I dagens udgave af Financial Times forsøger den økonomiske kommentator Martin Wolf at redegøre for den økonomiske rodebutik på Cypern. Det handler om den klassiske problemstilling  – som vi kender den fra bl.a. Grækenland – mellem troikaen og suveræniteten af det gældplagede land. Men på Cypern er der andre kræfter i spil. Øen er også et gemmested for russiske rigmænd. Deres indeståender i den kollapsede finansielle sektor er på spil. Så nu er også Rusland på banen. Vil Cypern fremover stadig være en del af EU eller vil den bliver adopteret af den russiske federation?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s